En Fastelavnshistorie

Vinden blæser koldt, og himlen er overskyet. Februars kedelighed slæber sig ned ad Præstekravevej til havets grå masser. Vidste man ikke bedre, ville man tro, at der bag parcelhusenes mure kun gemte sig brændeovnssøgende afslapning. Men et smugkig ind ad vinduet afslører beslutsom fortagsomhed. Papkasser, stof og maling findes frem og forvandles. Ferme fingre og små forventningsfulde miner fremtryller et eventyrland af pastelfarvede prinsesser, karakterfyldte filmfigurer og bløde, buttede, nuttede dyr. Det er Fastelavn.

Hen ad Ønsbækvej tuller en humlebi i selskab med Spiderman og Rasmus Klump; målrettede mod Kaløvigskolens varme og kammeraternes selskab. Gymnastiksalen er pyntet med ballonguirlander og serpentiner, og i hjørnet står Superman- og Jack Sparrow-figurer klar til et selfie. ”Skal vi ikke byg’ en snemaaand…” lyder det fra højttaleren, og salens Frost-elskende Elsa’er kaster sig begejstret ud i en på-stedet-opfundet dans. Tønderne, fint dekoreret af Studsens ynglinge, hænger og lokker med tøndemaverne fulde af slik. ”Giv mig et ordentligt gok – så skal du få!”, synes de at sige.

Og de kommer ikke til at vente længe. Alle festens 1- til 13-årige fastelavnsgæster gør sit bedste for at lokke tønderne til at slippe sit søde indhold, mens mor og far står parat til at fange øjeblikket, hvor lille Aline viser sine Pippi-muskler. Det går stærkt. Tønderne nedlægges på stribe, og stærke Viktor på knap tre år krones lettere genert som både kattedronning og –konge for de 1- til 3-årige. Dronning Marius og Kong Frida lyder måske lidt spøjst, men dét er traditionen, og ingen løfter et bryn.

KageBageSigne og Charlie Chaplin hyldes som årets bedst udklædte, medens kakaomælk, kaffe og fastelavnsboller til en 5’er går som varmt brød i den lille bod. Det er nu hyggeligt med en sludder med naboen over et stykke wienerbrød med syltetøj og glasur.

Humlebien, Spiderman og Rasmus Klump gør sig klar til hjemturen, medens Harry Potter, Vikingen og Rastafarifyren kaster sig ud i en lokal Fastelavns-tour-de-chambre. Fastelavn er mit navn, Boller op og ned og Kan du gætte, hvem jeg er. Ingen trick or treat dér. Det er Fastelavn i 8541 – tak for en hyggelig eftermiddag.

foto 1foto 4 foto 11 foto 31 foto 41 foto 51